جستجو
تومان
FA
محصولات
    منو بستن
    بازگشت به همه

    مزایا و معایب انرژی خورشیدی

    مزایا و معایب انرژی خورشیدی

    محبوبیت انرژی خورشیدی در زمینه تامین انرژی خانوارها روز به روز در حال افزایش است. در واقع این انرژی نوید دستیابی به یک منبع انرژی تجدیدپذیر و ارزان قیمت را می دهد که تا حد زیادی باعث کاهش هزینه قبوض برق مصرفی خانوارها می شود، و در عین حال سهم انرژی های آلاینده و تجدید ناپذیر را از سبد انرژی آنها می کاهد. اما هنوز ابهاماتی در زمینه مزایا و معایب انرژی خورشیدی مطرح است؛ از جمله اینکه آیا انرژی خورشیدی واقعاً یک منبع انرژی پاک به حساب می آید، و یا اینکه آیا سیستم های خورشیدی صرفه اقتصادی دارند و سرمایه گذاری بر روی آنها توجیه پذیر است یا خیر.

    برای اینکه بتوان انتخاب آگاهانه ای داشت؛ باید تمامی مزایا و معایب انرژی خورشیدی را بررسی کرده و سپس آنها را سبک و سنگین کرد. چنانچه شما هم در زمینه انتخاب انرژی خورشیدی مردد هستید؛ پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا آخر بخوانید تا با مزایا و معایب انرژی خورشیدی آشنا شوید و با دیدی باز دست به انتخاب بزنید.

     

    مزایای انرژی خورشیدی شامل:

    • تجدید پذیر بودن

    خورشید ۶ میلیارد سال دیگر هم همچنان به درخشش خود ادامه خواهد داد و آن آخرین منبع تجدید پذیر انرژی است که در خدمت جامعه بشریت است، و تنها کاری که باید انجام داد این است که یک سلول خورشیدی را در معرض پرتوهای آن قرار داد و از یک منبع انرژی مستمر و رایگان بهره برد.

    • دوستدار محیط زیست

    از آنجایی که ساخت و راه اندازی سیستم های خورشیدی، مسائل زیست محیطی عمده ای با خود به دنبال ندارد؛ از این رو می توان به این نتیجه رسید که آنها نسبت به روش های سنتی تولید برق از طریق سوخت های فسیلی، سازگارتر با محیط زیست هستند. پس سیستم های خورشیدی علاوه بر اینکه در هزینه های شما صرفه جویی می کنند؛ سازگار با محیط زیست هم هستند.

    • کاهش هزینه برق

    در صورت اضافه کردن برق منظم با انرژی خورشیدی، صورت حساب برق شما نیز می‌تواند به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. علاوه بر این، با افزایش پیشرفت در توسعه فناوری‌های پنل‌های خورشیدی امکان اشتراک انرژی اضافی با همسایگان نیز وجود دارد.

    • عدم وجود صدا

    سیستم های انرژی خورشیدی هیچ گونه سر و صدایی ندارند و این مزیت باعث میشود در هر مکانی سیستم های انرژی خورشیدی را نصب کنید.

    • هزینه نگهداری پایین (ارزان بودن)

    هزینه نگهداری یک صفحه خورشیدی بسیار ناچیز است. بنابراین پس از نصب آن در خانه، بسته به کیفیت می‌توانید ۱۰ الی۲۰ سال از آن استفاده کنید..

    • بی خطر بودن

    سیستمهای  خورشیدی مشکلات  وسایل گاز سوز ، آبگرمکن و بخاری در منزل که در بسیاری  از موارد باعث آتش سوزی و گاز گرفتگی و موارد این چنینی میشود را ندارد و به عنوان یک منبع انرژی ایمن میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

    • راندمان بالا  

    به دلیل ماهیت نور خورشید و اثر گرما بخشی آن و ماهیت خود نور و فوتون های نوری که از نوع انرژی هستند انتقال آن به گرما راندمان بسیار بالایی دارد .

    • منبع انرژی پاک

    انرژی خورشیدی یک منبع انرژی پاک به شمار می‌رود که محیط زیست را آلوده نمی‌کند. این یک منبع انرژی تجدیدپذیر است و می‌توان روزانه به طور مستقیم از خورشید استفاده کرد. از این رو تا زمانی که خورشید وجود دارد هیچ‌گونه جای نگرانی نیست. به گفته دانشمندان پدپده فروپاشی خورشید حداقل تا ۵ میلیارد سال آینده رخ نخواهد داد بنابراین ما زمان کافی برای بهره برداری داریم و با اطمینان می‌توانیم از انرژی خورشیدی استفاده کنیم.

    • نگهداری آسان

    سیستم‌های خورشیدی در اغلب شرایط نیاز به نگهداری خاصی ندارند و تنها با تمیز کردن چند بار در سال   همچنان عملکردهای مفیدی خواهند داشت. این پنل‌ها هیچ قسمت متحرکی نداشته بنابراین امکان بروز سایش  و پارگی در آنها به طور تقریبی غیر ممکن است. از بخش‌هایی که لازم است بعد از ۵ الی ۱۰ سال تعویض شوند، انورترها هستند. زیرا به طور مداوم به منظور تبدیل انرژی خورشید به برق و گرما فعالیت می‌کنند. همچنین مواد دیگر تشکیل دهنده پنل‌های خورشیدی مانند کابل‌ها گاهی باید کنترل شوند که این ابزار عملکردی با بیشترین بازدهی را داشته باشد.

    • کاهش انتشار دی اکسید کربن

    خورشید یک منبع تجدید ناپذیر است که به کاهش انتشار دی اکسید کربن کمک می‌کند و تأثیر انسان را بر آلودگی طبیعت کم می‌کند. این انرژی برخلاف سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ و نفت به طور مستقیم منجر به انتشار آلاینده‌ها در هوا و آب نمی‌شود. حتی در مقایسه با انرژی هسته‌ای راه‌حلی ساده‌تر و با ریسک کمتری به منظور تولید انرژی است. همچنین شاید استفاده از صفحات خورشیدی نوعی دوستی با طبیعت به شمار رود زیرا با کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی به ذخیره سازی و حفظ منابع طبیعی برای آیندگان کمک می‌کند. علاوه بر این جلوگیری از آلودگی محیط زیست منجر به حفظ و بقای جانوران روی کره‌ی زمین می‌شود و حیات نوادگان بشر را آسان‌تر خواهد کرد. بنابراین انتشار گازهای گلخانه‌ای که به دلیل استفاده از سوخت‌های معمول ایجاد می‌شوند به حداقل رسیده و از سرعت روند پدیده‌هایی مانند سوراخ شدن لایه اوزون و افزایش گرمای زمین که از نگرانی‌های محققان است، جلوگیری می‌کند.

    • کاربردهای فراوان

    انرژی خورشیدی را می توان به صورت های مختلفی مورد استفاده قرار داد. شما می توانید از این انرژی برای تولید الکتریسیته و یا گرمایش استفاده نمایید و از آن برای کاربرد های متنوع و یا شرایط مکانی مختلف استفاده نمایید.

     

    مزرعه

     

    معایب انرژی خورشیدی شامل:

    • هزینه اولیه بالا

    هزینه اولیه نصب و استفاده از انرژی خورشیدی بسیار زیاد است زیرا کاربر مجبور است هزینه کل بسته را بپردازد. کل سیستم شامل باتری، سیم کشی، پنل خورشیدی و اینوِرتِر یا مبدل جریان مستقیم به متناوب است. با این حال، فناوری در این بخش هر روز در حال پیشرفت است، بنابراین احتمالا در آینده‌ای نزدیک شاهد کاهش هزینه‌ها خواهیم بود.

    • متناوب بودن

    انرژی خورشید یک منبع متناوب است. دسترسی به نور خورشید در یک بازه زمانی خاص در طول شبانه روز امکان پذیر است. همچنین پیش بینی آب و هوای روزانه نیز دشوار است. از این رو برای تولید برق مورد نیاز، انرژی خورشید به عنوان منبع اصلی و اولیه برای این منظور محسوب نمی شود.

    • ذخیره سازی هزینه بر

    سیستم های ذخیره کننده انرژی خورشیدی مانند باتری ها به یکنواخت بودن و پایدار بودن جریان برق کمک می کنند. اما این تکنولوژی ها بسیار گران قیمت هستند.

    • آلایندگی

    اگرچه وقتی به انرژی خورشیدی فکر می‌کنیم، انرژی پاک به ذهنمان می‌آید، لازم به ذکر است که نصب پنل‌های خورشیدی نیز با آلودگی همراه است. هنگامی که پنل‌های خورشیدی منتقل و نصب می‌شوند، تمایل به انتشار گازهای گلخانه‌ای دارند. علاوه بر این، برخی از مواد مورد استفاده در سامانه‌های فتوولتاییک سمی هستند بنابراین، می‌تواند به طور غیرمستقیم بر محیط زیست تأثیر بگذارد.

    • مواد نایاب

    برخی از سلول های خورشیدی خاص نیازمند موادی هستند که گران قیمت بوده و در طبیعت نیز نایابند. این قضیه برای سلول های خورشیدی نازک که بر پایه کادمیوم تلوراید  یا مس ایندیوم گالیوم سلوناید  هستند صادق است.

    • وابسته به آب و هوا

    استفاده از انرژی خورشیدی بسیار وابسته به خورشید است. بنابراین اگر هوا ابری است و خورشید در آسمان نیست ممکن است در آن روز برقی از آن سو دریافت نکنید. از آنجا که فناوری ذخیره سازی در حال حاضر پیشرفتی ندارد، پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی زیادی را ذخیره کنند. بنابراین در حال حاضر اتکای ۱۰۰ درصد به انرژی خورشیدی امکان‌پذیر نیست. شما باید آن را با منابع انرژی سنتی تکمیل کنید.

    • اشغال فضای زیاد

    اگر می‌خواهید انرژی بیشتری تولید کنید به پنل‌های خورشیدی بیشتر نیاز خواهید داشت. این سیستم‌ها فضای زیادی را اشغال می‌کند، در حالی که سقف‌ها به اندازه کافی بزرگ نیستند. گزینه‌ی مناسب شاید نصب آنها در حیاط خانه به گونه‌ای که در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند. اگر فضای کافی به منظور نصب تعداد زیادی از آنها برای شما وجود ندارد با تعداد کم نیز قادر به پاسخ گویی نیازهای خود هستید.

    • غیر قابل حمل بودن

    یکی از معایب نصب پنل‌های خورشیدی در هنگام جابه‌جایی خانه پیش می‌آید. زیرا انتقال این سیستم‌ها به خانه شما هزینه‌ای را تحمیل خواهد کرد. ولی اگر به ارزشی که به ملک شما در زمان خرید می‌دهد توجه کنید شاید این عیب قابل چشم‌پوشی باشد. همچنین در خانه‌های اجاره‌ای نیاز به دریافت مجوز از سوی مالک امری غیر قابل انکار است.

    نظرات
    نوشتن نظر بستن